"For I know the plans I have for you," declares the Lord, "plans to prosper you and not to harm you, plans to give you hope and a future! "
Jeremiah 29:11

Saturday, September 25, 2010

A Basket, Some Trivia, And A Quiz

The dog days of summer are just about over and the cooler temperatures of fall are approaching. For those of us who are welcoming it with open arms, (yes, that includes me) we are already pulling out the hoodies and the toe socks. Then there are those of you who are summer lovers, who are trying to fit in all the "last minute" warm weather activities. Regardless of whether you like warm or cool temperatures, rain or snow, there is always one thing you can do. . . . . Have a picnic!

My family LOVES to go on picnics to the park, the mountains, the backyard, or even our own living room, regardless of the weather. Picnics are a great way to bring family and friends together, no matter WHERE you are! We love making our own sandwiches, salads, and desserts to bring, but sometimes, it's a spur-of-the-moment thing and we may just run through KFC or stop and get pizza and take that with us. I think my favorite though is just cheese and crackers. Simple, but YUMMY! I don't think it really matters what you bring to eat or even what you bring it in, for that matter. . . . . . . . . . . just as long as it's something GOOOOOD! lol

So grab that picnic basket, bag, tote, or box, and get out there and ENJOY yourself!

PICNIC TRIVIA
  • The word picnic traces to the 1692 edition of a French book, where it was used to describe a group of people dining in a restaurant who brought their own wine. For a long time a picnic meant a meal that everyone contributed something to, similar to a potluck. Sometime during the Middle Ages, picnics became the enjoyable outdoor meals that we know of today. In the early 19th century in London, the Picnic Society was formed by a group of fashionable people for purposes of entertainment.

  • Did you know that in 2000 in France a 600-mile-long picnic took place from coast to coast? It was held to celebrate the first Bastille Day of the new Millennium.

  • After an ant has visited your picnic, it lays down a scent as it returns to the nest for the other ants to follow!

  • The record for the largest hamburger is held by Rutland, North Dakota. In 1982, the town made the World's Largest Hamburger, 3,591 pounds, which was consumed by some 8,000 people!

I thought I would post a picnic trivia quiz I found. I was surprised at some of the answers:

PICNIC TRIVIA QUIZ
1. In the song, "Teddy Bear's Picnic," at what time do the bears have to leave to go home to bed?
a. 5 o'clock
b. 6 o'clock
c. 7 o'clock
d. The bears stay up all night.

2. Where does the word, "picnic" come from?
a. The French, "pique-nique," meaning something "of little importance."
b. The French, "pique-nique," meaning something small "of great importance."
c. It's a word first coined by Henry Ford in 1929.
d. The derivation is unknown

3. What happens in the movie, "Picnic at Hanging Rock?"
a. Three girls and one of their teachers on a school outing mysteriously disappear.
b. A couple taking a break from planning their upcoming wedding realizes they have nothing in common.
c. An elderly gentleman proposes to his girlfriend after 45 years together.
d. A group of behaviorally challenged young adults finds peace, love and laughter.

4. Who invented the hot dog?
a. The city of Vienna traces the lineage of the hot dog to the wienerwurst or Viennese sausage.
b. The city of Frankfurt traces the lineage of the hot dog to the frankfurter wurst, which it claims was invented in the 1480s.
c. Around 1870 on Coney Island, a German immigrant named Charles Feltman began selling sausages in rolls.
d. Anton Ludwig Feuchtwanger, a Bavarian sausage seller who is said to have started serving sausages in rolls at the World's Fair.
e. All of the above are valid claims.

5. What do they call a barbecue in South Africa?
a. barbie
b. barbecue
c. braai
d. baarb

6. On average, how often are Americans barbecuing in a month?
a. 2
b. 4
c. 5
d. 7

7. Which activity had the most reported injuries in 2006?
a. Brushing teeth or gargling
b. Reading
c. BBQ'ing
d. Stapling paper

8. Where is the oldest barbecue site in the world?
a. Israel
b. China
c. Namibia
d. South Africa

9. What is the percentage of men in the US that prepare and cook the food to be barbecued?
a. 33%
b. 48%
c. 66%
d. 78%

10. Which of the following is NOT one of the most popular foods at a US barbecue?
a. Ribs
b. Hamburger
c. Hot dog
d. Steak

11. What percent of grill owners own a charcoal grill?
a. 16%
b. 28%
c. 37%
d. 48%

12. When an ant finds the food at your picnic, how does it tell the other ants about it?
a. Back at the nest, it wiggles its body to communicate the location to the other ants
b. It lays down a scent as it returns to the nest for the other ants to follow
c. It returns to the nest and leads the other ants back to the food
d. Back at the nest, it communicates the location of the food by clicking its mandibles

13. Ants can carry up to ___ times their own body weight?
a. 5
b. 10
c. 20
d. 30

14. How many hot dogs and buns did Joe Chestnut eat in 12 minutes to claim the world record?
a. 26 ½
b. 32 ½
c. 46 ½
d. 59 ½

15. What is the record for the largest hamburger?
a. 563 pounds
b. 1,472 pounds
c. 3,591 pounds
d. 4, 356 pounds

ANSWERS:

1-b, 2-a, 3-a, 4-e, 5-c, 6-c, 7-d, 8-d, 9-c, 10-a, 11-d, 12-b, 13-c, 14-d, 15-c

4 comments:

Melanie said...

Interesting trivia, Laura.
That is one huge hamburger!
Reading your post has made me hungry...maybe I can get my husband to grill out today. :)

Cathy said...

Didn't know too many answers, but I sure love a good picnic too. Have a great weekend.

Debby@Just Breathe said...

We hardly ever picnic. I think I have to work on correcting that!
What a quiz, I didn't know any of the answers. I can't believe the size of that hamburger and how many hot dogs were eaten! That was fun, thank you.

Bevy-Anne Ruth Lucy said...

I got the ant question right. :) I'll have to look at the answer for the men bar-b-quing and encourage me hubby with it. :) He's a GRAND bar-b-quer! :)